top of page

ייסודות תאורטיים עליה מתבססת התכנית

ipad-png-transparent-background-4.png

בשנת 1998 אושר חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות  במטרה להגן על כבודו ועל חרותו של כל אדם עם מגבלה, לדאוג לו להשתתפות מיטבית ושוויונית בכל תחומי החיים וזאת בצורה שת לו לחיות את חייו תוך מיצוי מלוא יכולתו.(מתוך אתר כל זכות )

תקשורת תומכת וחליפית (תת״ח) משמת אנשים אשר לקויות מורכבות פוגעות ביכולתם לתקשר בצורה פונקציונאלית בשפה מדוברת או כתובה. היא מאפשרת להם לממש את זכותם לתקשורת יעילה ומהווה פיצוי ליכולת הבעתית אשר אינה מספקת את צרכיהם . (ניר 2009) .

עם הופעה של מחשב לוח מסוג ipad  בשנת 2010 הופיעו גם אפליקציות תקשורתיות אשר הובילו לכך שכיום מכשיר הIpad מהווה אמצעי לתת״ח הנפוץ ביותר במערכת החינוך בארצות הברית אחרות (McMurray 2016 ).

במחקר גישוש של טונסינג ודאדא אשר בחן את תפיסת המורים לגבי הטמעה של תת״ח טכנולוגי במסגרות של החינוך המיוחד, צוות ההוראה תיאר את האתגרים של תהליך ההטמעה . הם ציינו גורמים מעקבים כגון מצוקה בהקצאת מאבי זמן מספק לתהליך ההטמעה או מחסור בקלינאי תקשורת אשר דורגו כאנשי הצוות המועילים ביותר בתהליך הטמעת התת״ח(Tonsing&Dada,2016).

על מנת להטמיע שימוש בטכנולוגיה בבית הספר, גם אם הטכנולוגיה היא טכנולוגיה מסייעת, יש להתגבר על קשיים ומחסומים במגוון תחומים. היו וברוש (Hew & Brush, 2007) חילקו את התחומים לשש קטגוריות: משאבים, ידע וכישורים, ארגון, גישות ואמונות, הערכה ותרבות. כדי להטמיע את הטכנולוגיה בצורה מיטבית בבית הספר יש לגבור על מחסומים אלו.

bottom of page