top of page

הדרכה למורה:

הפעלת האפליקציה 

 

סרטון הדרכה רמה בסיסית -  יצירת לוח – תא – סמל או תמונה https://youtu.be/3kpA03rmTxE

הסרטון עוסק בפעולות הראשונות ביצירת לוח תקשורת. זהו סרטון אשר מדגים את כל הפעילויות הנחוצות תוך תיאור הפעילות ובשילוב כתוביות .

הוא עוסק ביצירת תאים פשוטים ללא פעולות מיוחדות .

 

סרטון הדרכה רמה מתקדמת – שינוי מיקום תא-שינוי צבע-הוספת פעולה-שינוי קול –שינוי גודל שינוי פריסה חשיפה

https://youtu.be/4cqgld3bBvg

גם הסרטון הזה מדגים את הפעילויות הנדרשות להפקת הלוח תוך דיבוב הנעשה ובליווי כתוביות מרכזיות. כאן נלמד לקשר תא עם עמוד נוסף, להתאים את קול האפליקציה למין של התלמיד או תלמידה, נתאמן לשנות צבע או גודל של תא . הסרטון עוסק גם בשינוי פריסת העמוד, זאת אומרת, באפשרות להגדיל או להקטין את כמות התאים הנמצאים בעמוד נתון וכך להשפיע על גודל התא.

בסיום הסרטון ישנה חשיפה מהירה לפעולות נוספות של התאים. בשלב ראשון, אין צורך לשלוט בכל הפעולות המוצעות ולרוב צוותים אשר רכשו מיומנויות ראשונות של האפליקציה מצליחים לרכוש את שאר הפעילויות באפן עצמאי.

סרטון הדרכה שיתופיות – ייבוא עמודים מלוח אחר – שליחת לוח דרך airdrop https://youtu.be/5mWWtGHHEqQ

לעיתים קרובות, הגננת נדרשת לנהל מספר גדול של אייפד – לעיתים 5 עד 6 אייפדים כולל אייפד קבוצתי של הגן ואייפד אישי שלה ולכן קיימת חשיבות עליונה ללמוד לשתף לוחות ודפים מאייפד לאייפד.

נבחין בן 3 סוגי שיתופיות :

שיתופיות בתוך האייפד ״ כאשר מייבאים עמוד מלוח אחד ללוח אחר וזאת על מנת לייעל את העבודה עם הלוח ולמנוע עבודה כפולה.

שיתופיות בין אייפדים הנמצאים באותו מרחב וזאת כדי ללמוד להעביר לוחות לכל האייפדים הנמצאים בגן.

לבסוף שיתופיות בין 2 אייפדים ללא קרבה פיזית וזאת כדי לאפשר שיתופיות בין מסגרות ואיגום משאבים בין גנים שונים במטרה ליצור קהילת משתמשי תתח.

 

תת״ח -הלכה למעשה

 

לצד חשיבות הקניית ידע טכני בבניית לוחות ובשיתופיות , ישנה חשיבות רבה להבנת מרכיבי השפה ובראשם הבנה של כשירות חברתית וכוונות תקשורתיות  והבנה מעמיקה של תחום התקשורת ושל התת״ח .

ניתן להתבסס על חוברת פיתוח מיומנויות תקשורת בקרב תלמידים עם צרכים מורכבים 2016 תשעז

משרד החינוך ועל מצגת האתר . בנוסף, מומלץ להתייעץ עם מדריכי הנגשה וקלינאיות תקשורת המבקרים בגן  

סרטון הדרכה על שימוש בלוחות ועל הקשר בין לוח למטרות - https://youtu.be/WHawgyWch9k

בסרטון מתמקד בשימוש בלוחות ומלמד עקרונות בהקניית תת״ח :

העקרון הבולט הוא הקשר בין הלוחות לבין שימוש בכוונות תקשורתיות מגוונות. בדיקת המיפוי התקשורתי וקביעת המטרות התקשורתיות הן חלק בלתי נפרד לתכנית ההנגשה ונחוצים על מנת להפיק תועלת מירבית מהסרטון הרביעי. נין למצוא פירוט של הכוונות התקשורתיות בהמשך המסמך.

בסרטון ניתן דגש על שמירה על זכות התלמיד להביע את עצמו ללא קשר למסר אשר הוא מעוניין להעביר.

IMG_3058.PNG
תכנית עבודה להטמעת טכנולוגית סיוע מסוג Ipad  לצורכי תקשורת בקרב אוכלוסייה של תלמידים על הרצף הASD בגנים תקשורתיים
Capture d’écran 2018-09-26 à 08.17.37.pn

רשימה ביבליוגרפית להרחבה ולהעשרה:

 

כל זכות. חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, נדלה מ: .http://www.kolzchut org.il/ אפריל, 2016.

 

ניר, מ' (2009). שימוש בתקשורת תומכת וחלופית לילדים עם לקויות תקשורת. בתוך: י' שטיימן (עורכת). שפה וקוץ בה: לקויות תקשורת, שפה ודיבור אצל ילדים (עמ' 183-215). תל אביב: מכון מופ"ת.

Hew, K. F., & Brush, T. (2007). Integrating technology into K-12 teaching and learning- Current knowledge gaps and recommendations for future research. Educational technology research and development, 55(3), 223-252.

 

McMurray, K. R. (2016). A comparison of two types of augmentative and alternative communication systems (iPad and PECS) for children with autism spectrum disorder: The benefits of integrating assistive technology into the ASD classroom(Doctoral dissertation, California State University, Fullerton).

Tönsing, Kerstin M., and Shakila Dada. "Teachers’ perceptions of implementation of aided AAC to support expressive communication in South African special schools: A pilot investigation." Augmentative and Alternative Communication32.4 (2016): 282-304

 

 

רשימת אתרי אינטרנט מומלצים 

bottom of page